2010. okt. 6.

Bemutatkozás

Gondoltad volna, hogy amikor a Szent Mihály templom körül járkálsz, több száz éves sírok lapulnak a lábad alatt? És azt tudtad-e, hogy ott, ahol ma szökőkút díszíti a Főteret, egykor kegyetlen kivégzések történtek? Jártál már a Barlangtani Múzeumban? Tudtad, hogy az az épület volt Kolozsvár börtöne sok száz éven át, és még azelőtt a régi vár egyik védőtornya? S ha elhaladsz Mátyás király szülőháza mellett, valószínűleg azon az úton jársz, ahol a kis Hunyadi Mátyás iskolába ment? Sokszor úgy járunk-kelünk városunkban, hogy észre sem vesszük, hogy a régi, középkori épületek mennyi rejtélyt tartogatnak számunkra. Olyan játékra hívunk most Téged, ahol ezeket a rejtélyes és izgalmas jeleket felfedezheted, és így észreveheted majd, hogy a történelem nem csak a könyvekben létezik, hanem láthatod is, meg is érintheted, itt van körülöttünk a városunkban. 

Mi, akik ezt a könyvet Neked ajánljuk, örömmel, izgalommal és kíváncsian fogtunk hozzá Kolozsvár felfedezéséhez, ezt a kalandot szeretnénk Veled is megosztani a feladatokon keresztül. Ha velünk tartasz, meggyőződhetsz arról, hogy a történelem számodra is örömet és élményt jelenthet.

Ez a könyv egy sorozat része. Most a középkori Kolozsvár máig fennmaradt nyomait fedezheted fel. Bátran írjál, rajzolj, ragassz a könyvbe, hisz ez a könyv akkor éri el a célját, ha használod. Válogass a feladatok közül, és keresd meg azokat, amelyek legérdekesebbek számodra.

Szép kalandot kívánunk!

A szerzők

2 megjegyzés:

p. kiscsuri írta...

mikorhol?
:)

Ilka írta...

Szia Kiscsuri Pinduri. Gratulálok: te írtad az első bejegyzést! :o) Mire vonatkozik a mikorhol? Hogy tudjak felelni.